Lørdag den 13 juni ankommer vi til spejderhuset. Alle har et smil på læben og er klar til en mega fed sommerlejr. Vi skulle sove på tømmerflåde, og de små skulle bygge deres egen lille lejr. Vi begyndte at slæbe rafter, tønder, reb og andet materiale derhen til, hvor vi skulle bygge tømmerflåden. Vi byggede det, vi kunne nå på tømmerflåden, inden vi skulle lave aftensmad. Da vi havde spist og vasket op, pakkede vi vores sovegrej ud i en shelter.

SONY DSC

Næste dag byggede vi tømmerflåden færdig og fik med masser af hjælp tømmerflåden på vand. Vi fik vores tasker ud på tømmerflåden. Vi byggede så en 3-buk, som vi satte ud i vandet ved siden af vores tømmerflåde, hvor vi hang vores fine Rækker Mølle skilt op i. Resten af dagen gik så med at gøre vores tømmerflåde hyggelig og behagelig, så vi kunne sove der. Vi nåede også at bygge vores trækfærge, så vi kunne komme fra land til vores tømmerflåde og fra vores tømmerflåde til land. Hver nat var der en som havde nattevagt på tømmerflåden. Så vi delte det op, så der var en vågen hele tiden, hvis der skulle ske noget. Næste morgen var der morgeninspektion, hvor lederne tjekkede om vi havde ryddet op på pladsen og på vores tømmerflåde. Efter morgenmad skulle vi pakke de ting sammen, vi kunne få brug for på et døgn.

Vi skulle på heik! Vi blev sat ind i 2 forskellige biler og blev bedt om at tage bind for øjenene. Vi tog så bind for øjene og så kørte bilen. Vi blev kørt ud til Momhøje Naturcenter. (Det skal lige siges at vi havde en stor oppakning med). Da vi så kom derud tog lederne alle vores telefoner undtagen 1. Den ene telefon pakkede de så ind, så vi KUN kunne bruge den til nødstilfælde. Vi fik udleveret kamera, et papir med opgaver og et papir med en sang på. Vi skulle simpelthen lave opgaver om Jens Vejmand. Vi blev sendt afsted. Vi startede med at fare vild inde i Momhøje skov, da der ikke var noget på kortet over skoven. Vi brugte omkring 3 kvarter på at finde den rigtige vej. Efter mange timers gåtur, pauser og sved på panden, var vi endelig fremme ved der, hvor vi troede, at vi skulle sove.

IMG_0573Men vi var kommet til beredskabsstyrelsen, hvor vi skulle lave fede aktiviteter. Vi blev vist rundt og blev kørt i en gammel brandbil. Efter det var vi inde i en stor container med en iltflaske på ryggen og store bukser på. Der var helt mørkt derinde, man kunne ingenting se. Vi var 2 inde ad gangen, hvor vi skulle hjælpe hinanden igennem forhindringer. Det var faktisk pænt svært med en tung og stor iltflaske på ryggen, som fyldte det hele. Da vi kom ud var vores hænder helt sorte, men vi synes det havde været skægt. Vi lavede aftensmad udenfor ved et lille bord. Da vi selv skulle stå for mad hele ugen, havde vi ikke haft tid til at købe noget ordenligt, så det blev til noget kartoffelmospulver og nogle pølser som gik helt ud af deres skind. Ikke verdens bedste middag! Da vi så havde spist og vasket op, tog vores ledere over til en brandbil. Han viste os vandslangerne og viste os, hvordan man åbnede og slukkede vandet, og alt det andet. Da vi var blevet godt informeret skulle vi så prøve at slukke en “brand”. Vi fik hver uddelt en post, som vi selv skulle ordne. Nogen skulle åbne for vandet, andre skulle sætte slanger sammen. Da vi var færdige på Beredskabsstyrelsen var lederne så søde at tage vores tasker med, så vi var fri for at slæbe dem til der, hvor vi skulle sove. Lederne købte morgenmad til os. De gav os et kort og et klippekort. Så kunne vi regne ud at vi skulle tage toget hjem imorgen. Vi gik så ud til det sted hvor vi skulle sove. Der var shelters. Vi havde fået chips, som vi spiste og så gik vi derefter i seng. Vi var meget trætte efter at have gået 21-22 km.

Næste dag, efter den lækre morgenmad, pakker vi sammen og er klar til at gå mod Herning Banegård. Vi går omkring 8 km, før at vi er der. Vi klipper vores kort 5 gange og er klar til, at toget kommer. I Studsgaard skifter vi til Togbus og kører til Skjern. I Skjern er vores ledere til at tage imod vores tasker (sikke søde de er). Vi tager i en butik og får noget at spise og drikke og er klar til at gå de sidste par kilometer hjem til Rækker Mølle. Da vi kommer hjem er vi godt trætte. Vi sætter os og spiser kage og får en sodavand. Vi går i bad, og forskellige ting, så vi er klar til at gå ned til tømmerflåden. Vi pakker vores ting ud og sidder og snakker lidt. Vi går til lejrbål, og hygger os med kage og sang. Vi går derefter i seng efter en meget lang dag.

SONY DSCNæste morgen efter morgen inspektion er der stemt projekt “vandland”. Vi byggede et stort vandland, med rutsjebane, balancestamme og glidebane. Vi kunne sagtens være der allesammen, så den var stor. Der blev brugt meget tid ved vandlandet og alle hyggede sig. Om aftenen havde vi planlagt et lejrbål til forældrene som kom. Vi trak tømmerflåden ind så forældrene kunne komme ud på den og se. Det blev et mega hyggeligt lejrbål med masser af fede aktivitet for både børn og voksne, og vi var godt tilfredse. Så spiste vi kage, og forældrene fik vores beskidte tøj med hjem. Da vi havde ryddet op, gik vi ud og sov på tømmerflåden. Næste dag var der afslapningsdag. 

SONY DSC

Vi kunne bade og gøre hvad vi ville. De fleste af os, valgte at sove. Vi var vildt trætte, da der hele tiden var noget der skulle laves på tømmerflåden. Fredag var vi ude og gå i Bundsbæk mølle, og ude og klatre i Bølling i træer. Om aftenen var vi så dovne, at vi bestilte en pizza fra Edessa. Det var lækkert. Men vi var mega trætte. Vi faldt i søvn inde i lederlokalet, og turde slet ikke tænke på at vi skulle være vågne den halve nat. Lederne fik så ondt af os at vi slap for natvagten. 

Men.. Lederne havde en bagtanke. For ved 2 tiden, skulle vi op, og på natløb. Vi fik bind for øjenene og blev bundet sammen med hænderne. Vi blev bundet sammen 3 og 3, og blev smidt om bag i nogle biler. Vi kan alle huske hvor mørkt det var, og at det gjorde ondt i hænderne, at have det reb på. Vi blev sat af på en grusvej, hvor en af lederne pludselig kom og sagde, at vi skulle løbe. Han fortalte hvert hold, at vi var på flugt fra nogen, og at hver gang vi så en bil eller et lys, skulle vi gemme os i grøften. Vi kom til et sted hvor der var en seddel, hvorpå der stod, at vi skulle finde en pose mel og en pose vand. Vi fandt det og gik videre. Der var meget mørkt, og vi blev meget nemt beskidte. Næste post skulle vi fange en fisk og rense den. Sidste post var ovre ved spejderhuset. Vi var vildt trætte. Vi skulle få ild ved hjælp af tændstål. Da sidste post var ovre, måtte vi gå tilbage til tømmerflåden. Vi var våde, beskidte og vi frøs. Næste morgen var vi vildt trætte. Efter morgen inspektion var det tid til at pille tømmerflåden fra hinanden. Vi var aktive, så vi kunne blive færdige. Vi blev færdige. Vi sov i shelteren den aften. Søndag, den sidste dag, var det oprydningsdag. Vi skulle have gjort rent i spejderhuset. Det var hyggeligt, men også træls at vi skulle hjem. Da vi var færdige var vi godt trætte. Vores forældre var begyndt at komme, og vi sagde farvel og tak for en mega fed sommerlejr.
Det var en mega fed sommerlejr, med masser af fede aktiviteter. Vi glæder os meget til den næste.

Sommerlejrshilsner
De Altædende
 

 

Comments are closed.

Post Navigation