Torsdag d. 23. oktober havde spejderne traditionen tro Masterchef –  konkurrencen I, hvilken patrulje der skal have den legendariske kokkehue og derved også rette til at kalde sig Årets Masterchefs.

Dette års konkurrence blev da heller ikke undtagelse i forhold til kampgejst og kokkekunst – blod, sved og tårer skulle til, for at finde de værdige ejere af kokkehuen.

Som altid skulle patruljerne have deres egen ret med – i år var det forretten, og der blev disket op med alt fra pasta med ketchup og chips til svampestuvning til tarteletter og meget mere spændende.

30 hektiske minutter forløb inden nogen havde set sig om, at på dommerbordet stod nu 6 fantastisk interessante retter.

Ud fra det mørke lederlokale kom de 2 (+ 2 i backup) dommere frem – som altid er det udefrakommende dommere, der skal afgøre konkurrence.

Dommerne i år må siges at være de mest erfarne dommere, Masterchef nogensinde har set – patruljerne blev nemlig mødt af 4 Gilwell spejdere (Gilwell er, når man bliver for gammel til alm. spejder), der alle havde 50+ års erfaring i madlavning – både i hjemmet og på spejderlejre.

Der blev smagt, vurderet, diskutere, bedømt og meget andet, som kun de med lange ører fik fat i.

“For lidt salt”, “Flot præsentation”, “Kunne ikke gøres bedre” var bare nogle af de kommentarer, som dommerne kom med efter første ret.

Som i enhver kokkekonkurrence får man dog ikke lov at hvile længe, og næste ret blev hurtigt præsenteret: “Boller i karry med løse ris”.

Igen var der hektisk aktivitet, hvor der både blev brug for opgavefordeling, multitasking, prioritering af opgaver og mange andre spejderkundskaber.

Også denne ret blev flot præsenteret, da tiden var gået og dommerne igen var på pletten.

Mere smagning, diskuteren og vurdering blev modtaget af neglebidende spejdere – havde man nu fået alle krydderierne i, huskede man at smage til, er kødbollerne for løse – spørgsmålene var mange, og svarene alt for få.

Madlavningen var dog overhovedet ikke ovre – sidste test blev sat frem, og patruljerne fik endnu en deadline – desserten stod på Pandekager med jordbærsyltetøj.

For sidste gang blev dommerne kaldt frem, og for sidste gang blev der prøvesmag, diskuteret og vurderet.

En vinder skulle dog kåres, og stemningen blev da også hurtigt meget anspændt. Pointene var givet og året Masterchef skulle offentliggøres.

Årets Masterchef gik til Æslerne, der på trods af en noget afbrændt pandekage trak sejren forholdsvis sikkert hjem.
Stort tillykke til de tre drenge, der nu har et år med den prestigefulde kokkehue.

Comments are closed.

Post Navigation